top of page

NYHETER I SPÅRVÄGENS VBK

Seriepremiär A-lag!

I helgen fick våra A-lag spela säsongens första sammandrag!

På lördagen så hade vi våra damer som kom ut med en dubbelvinst mot Södermalm och Nyköping. Matcherna blev 3-2 mot söder och en rak 3-0 vinst mot Nyköping!
Dagen efter, på söndag så var det herrarnas tur att debutera i Div 2! Tyvärr så blev första matchen en 1-3 förlust mot Västerås, men med lite paus och mycket käk från Max så lyckades dom ändå vinna mot Team Valla med hela 3-0!

Årsmöte!

"Hej allihop! Nu är det dags för årsmöte för Spårvägen VBK. I år så kommer detta ske den 26 april 2022 kl. 19.00. Även i år så kör vi digitalt. Utlysningen och föredragslistan finns i länkarna nedan. Välkomna allihop!"

Utlysning av årsmöte Spårvägen VBK

Föredragningslista till årsmöte 2022

HERRLAGETS SERIEDEBUT

sparvagenvbk__1634200644407_edited.jpg

Från att tidigare endast ha spelat två JSM-turneringar ger sig herrlaget på seriespel för första gången! Laget består nu, likt damer A, av en mix av juniorspelare och äldre herrspelare i olika åldrar. Denna säsong spelar de i division 3 östra och deras första sammandrag hölls lördagen 9/10. De kämpade då riktigt hårt och låg tätt inpå både Uppsala D och Solna D men tyvärr tog de inte hem några vinster denna gång. 

Men nu laddas det om inför nästa sammandrag den 13e november som hålls på hemmaplan mot Solna C och Nyköpings FK. Herrarna är riktigt hungriga efter vinst! Fokus framöver ligger på att hitta en optimal speldynamik mellan nya och gamla spelare, finslipa misstagen samt att våga ta för sig mer i anfall.

DUBBELVINST FÖR DAMER A I SERIEPREMIÄREN

sparvagenvbk__1634195619012.jpg

Lördagen 2/10 spelade damer A sitt första sammandrag i division 2 för säsongen 21/22. Premiären var på hemmaplan vilket kändes riktigt tryggt. Då våra äldre damspelare inte hade möjlighet att hänga med bestod truppen enbart av junior- och ungdomsspelare som trots deras unga ålder lyckades imponera på oss alla! Solna B möttes först och matchen resulterade i en 3-0 vinst för Spårvägen med lysande siffror! (25-14, 25-16, 25-9). Efter några timmars vila var damerna laddade inför matchen mot Nyköpings BV. Även där vann Spårvägen med 3-0! (25-17, 25-20, 25-20). Bra jobbat och stort grattis!

Överlag var damernas spel stabilt och aggressivt. Det de tar med sig är att de måste fokusera på att minska de egna misstagen för ett renare spel samt att öva på spännande anfallskombinationer för att ytterligare avancera spelet, vilket lär behövas inför nästa sammandrag som spelas den 24e oktober mot ärkerivalerna Södertelge och Stockholms Vingar C. Med Spårvägen som 1a, Södertelge som 2a och Stockholms Vingar C som 3a på tabellen blir detta sammandrag ett av säsongens viktigaste. Ni vill inte missa dessa matcher!

sparvagenvbk__1634195599324_edited.jpg

JUNIOR-SM 2021

jsm2021.jpg

Helgen 18-19 Sep spelades årets JSM i Södertälje och Spårvägen VBK hade ett herrlag och ett damlag närvarande. Det var tuffa lag som möttes men båda våra lag såg till att ge ett tufft spel tillbaka! Hack i häl låg de på sina motståndare då de kämpade och slet, men det räckte inte alltid hela vägen. Trots en del förluster kan tränarna inte vara mer stolta över spelarnas kämpaglöd, samarbetsförmåga och otroliga utveckling som pekat rakt upp det senaste året. Tjejerna kammade hem en 18e plats av 23 lag och killarna en 14e plats av 16 lag. Grymt bra jobbat! Nu laddar lagen om inför säsongens seriespel och eventuellt ett U23-SM i november.

Fler bilder från helgen hittar ni här

Fullständiga resultat: https://www.profixio.com/app/matches/junior-sm-i-volleyboll-2021 

NYA HEMSIDAN!

Nu har vi äntligen lanserat en ny hemsida! Här kommer vi uppdatera om allt möjligt såsom tidigare resultat, framtida resultat och om våra framtida stjärnor!

bottom of page